ÅLAND GRÖNSKARS HUVUDSPONSOR – ECKERÖ LINJEN

Kunskap, glädje och närproducerat

På Eckerö Linjen är vi väldigt måna om att servera god och vällagad mat. Bra råvaror är a och o för våra kockar ombord. Därför jobbar vi så långt som möjligt med lokala råvaror från leverantörer inom vårt absoluta närområde, på Åland och i Roslagen.
Att skapa goda matupplevelser för våra gäster är ett ständigt pågående arbete som omfattar allt från val av råvaror till trivseln i fartygets restauranger. Måltiden ska bli en positiv helhetsupplevelse att ta med från resan som ett gott minne. Köksmästare Joakim ”Jocke” Nordberg hälsar dig varmt välkommen in i matens värld på M/S Eckerö.
– Säsong och tillgång på råvara utgör grunden för våra menyer och teman. Råvaror efter säsong betyder också råvaror när de är som bäst och så långt som möjligt vill vi främja de småskaliga producenterna i våra närregioner, på Åland och i Sverige, berättar Jocke.

Lokala råvaror och producenter


Som köksmästare på M/S Eckerö samarbetar Jocke direkt med de lokala leverantörerna. Torsk köper han till exempel av fiskaren Dick Tillberg som förtöjer sin fiskebåt knappa 200 meter från M/S Eckerö i Grisslehamn. Dick åker ut med sin båt under de tidiga morgontimmarna för att hinna ta upp näten och filea torsken före klockan 14.30 då fisken levereras till M/S Eckerö. Totalt levererar han ungefär 3 000-4 000 kilo torsk till fartyget per säsong.
– Så mycket färskare kan det inte bli, säger Dick Tillberg.

Årets alla delikatesser på ett bord

Maten som serveras i fartygets restauranger har sin grund i det klassiska och traditionella köket med inslag av nya smaker och spännande kombinationer. Det är viktigt att det finns alternativ för alla smaker. Återkommande teman i buffén är viltbordet, julbordet, påskbordet och – övriga tider – skärgårdsbordet. Buffén kompletteras av en à la carte-restaurang med välkomponerade rätter och högklassiga viner. Dessutom finns ett kafé med husmanskost och sommartid även en bistro med grillrätter. Kunskap, bra råvaror och våra kockars passion till mat är a och o. Eller som vår köksmästare Jocke sammanfattar det:
– Det ska smaka gott på riktigt.