Information

Skördefesten på Åland är ett starkt evenemang och varumärke med gott rykte både lokalt och i våra närregioner. Ett naturligt steg i utvecklingen är att skapa ett evenemang på våren för att lyfta säsongens primörer och aktiviteter. Åland har mycket att erbjuda även den här årstiden.

Under hösten 2015 beviljades Skördefestens Vänner r.f. pengar till en förprojektering för ett sådant här evenemang och nu blir det verklighet. Projektledare för Åland Grönskar är Anita Lundin.

Åland Grönskar är en fantastisk möjlighet för dig som producent att möta dina konsumenter. Du träffar nya kunder, samarbetspartners och det är ett utmärkt tillfälle att testa nya produkter och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en unik helhet och marknadsför hela Åland under samma tak för att öka försäljningen av lokala produkter under hela året! Upplägget kan liknas vid Skördefestens, men här vill vi lyfta vårens läckerheter - äppelblom, primörer och våra nyfödda djur. Tillsammans gör vi Åland Grönskar till en fest som lockar mängder av besökare, precis som Skördefesten.

NÄR

23-24 maj, 2020. Evenemanget bjuder på vårfest under lördag och söndag.

DELTAGARKATEGORIER

Vi samlar Öppna Gårdar, Restauranger, Caféer, Trädgårdar under samma kategori/rubrik: Utflyktsmål. Plåpp Åpp finns kvar.
Öppettider: Lördag 11 - 20, Söndag 11 - 17
Plåpp Åpp: Valfri öppettid men max 5 h under hela evenemanget.
Var noga med att anmäla när ni har öppet, så det blir rätt i programmet.

FÖRSÄLJARE

Precis som Skördefesten välkomnar Åland Grönskar enskilda försäljare att delta. Försäljarna är på plats hela evenemangets/gårdens öppettider. Allt som säljs på evenemanget ska vara producerat eller förädlat på Åland.

SYNLIGHET

Programbladet delas ut på Åland och på färjorna i samarbete med rederierna.
Ca en vecka innan evenemanget går programmet ut till alla hushåll via en av lokaltidningarna.
Presentation på alandgronskar.ax
Övrigt så lyfter vi själva evenemanget via våra samarbetspartners, egna annonser, nyhetsbrev, mässor och i sociala medier.

FÖRSLAG PÅ AKTIVITETER:

- Äppelblomsvandring
- Klappa lamm, gosa med kattungar, mata kalvar, se små söta kycklingar.
- Försäljning av sticklingar och plantor
- Försäljning av lokala produkter och mathantverk
- Sparris på tallriken - smaka på våren!
- Öppen trädgård - visa upp och inspirera
- Var med under sådden - skörda till Skördefesten - återkoppling!
- Säsongsstart för sommarcaféer
- Potatissättning
- Ko-safari, lamm-safari, guldvivevandring
- Visa upp din förenings verksamhet
- Samarbeta med någon konstnär/hantverkare
- Ta musiken till din gård - skapa en programpunkt för att locka besökare
Var kreativ - hur kan du visa upp din verksamhet på våren?

ANMÄLAN

Senast 20:e januari 2020.
Anmälan för försäljare är öppen till 30 april 2020.
Länk till anmälan.

DELTAGARAVGIFTER

Deltagare som Utflyktsmål:
Öppna gårdar, Restauranger och Caféer – 200 euro
Vid anmälan efter 21.1.2019 – 300 euro
Plåpp Åpp-deltagare – 50 euro

Faktura på medlemsavgiften i Skördefestens Vänner r.f. skickas ut i samband med att anmälan stängs. Deltagaravgiften är inklusive moms. För att delta i Åland Grönskar krävs organisationsmedlemskap i föreningen Skördefestens Vänner. Är du medlem sedan tidigare år finns du i vårt register och annars lägger vi till dig i samband med anmälan. Försäljare som vill delta i Åland Grönskar betalar endast organisationsmedlemskap i Skördefestens Vänner, alltså 50 euro. Organisationsmedlemskapet gäller för båda evenemangen - deltar du som försäljare på Åland Grönskar tillkommer alltså ingen extra kostnad för Skördefesten och tvärtom.

KRITERIER

För att delta i Åland Grönskar skall allt som erbjuds vara producerat/förädlat på Åland (liksom Skördefesten)! Här finns kriterier för deltagande.Tillsammans gör vi våren till en grönskande fest
Eftersom detta är ett nytt evenemang för Åland har du säkert en del praktiska frågor om anmälan och deltagande. Kontakta mig så diskuterar vi dina frågor och funderingar.
Projektledare för Åland Grönskar, Anita Lundin, anita@skordefest.ax, 0457 343 5588