Håll en högaffels avstånd till varandra!


För att du och alla andra besökare ska vara och känna sig så trygga som möjligt behöver vi allas hjälp. Tillsammans gör vi Åland Grönskar säker, tänk på varandra och ta hänsyn!

Hur lång är en högaffel? Lagom lång!

Det viktigaste av allt är att alla vi som besöker Åland Grönskar håller en högaffels avstånd till varandra. En normal högaffel är ungefär 150 centimeter lång och då klarar vi gott och väl avståndet på en meter, som rekommenderas av Institutet för hälsa och välfärd, THL.

Rena händer och varma hjärtan

Tvätta händerna noga och ofta så hjälper vi varandra att hålla oss friska. Handsprit finns utplacerat på många ställen.

I år är det kort som är kung

Smittämnen fastnar och sprids lätt via händerna. Betala helst med kort för att skydda dig själv och våra försäljare. Några försäljare har dock inte möjlighet att ta emot kort, så se till att ändå packa ner lite kontanter för säkerhets skull…

Inte röra

Mycket av det som säljs på Åland Grönskar är vackert, ser gott ut och är frestande att känna på. Nu måste vi vara extra noga med att inte peta på sådant som vi inte tänker köpa.

Packa lite extra

Förutom gummistövlarna och solglasögon är det bra om du i år packar ner egen handsprit, munskydd, vattenflaska och kaffemugg. (…och kanske högaffeln?)

Krassliga hålls hemma

Känner du dig sjuk? Stanna hemma och ring en vän, som kan hjälpa dig att handla hem lite av allt det goda som finns på Åland Grönskar.

Masken gör nytta…

… på åkern såklart. Men Finlands regering rekommenderar nu också ansiktsmask på platser där det är svårt att undvika närkontakt.
ÅG Hållavstånd-illustration-färg_Rityta 1