ÅLANDSBANKEN

Vi samarbetar för att stärka vårt lokalsamhälle mitt i Östersjön

När vi tänker på Åland är det ofta den vackra skärgården och det frodiga landskapet som kommer först i åtanke. Men hur kan vi säkerställa att dessa unika miljöer får fortsätta att blomstra samtidigt som vi värnar om vår natur mitt i Östersjön? Jo, genom samarbeten som främjar hållbarhet och lokalproducerad mat. Ett sådant samarbete finns mellan Ålandsbanken och Skördefestens Vänner r.f. som arbetar tillsammans för att stärka det lokala samhället och för att bidra till en grönare och mer hållbar framtid.

På skördefestens Vänner r.f. är vi väldigt glada över vårt långvariga samarbete med Ålandsbanken, som även i år sponsrar evenemanget Åland Grönskar. Genom detta engagemang visar Ålandsbanken att de, precis som Skördefestens Vänner r.f., värnar om det som är närproducerat, äkta och lokalt.

I dessa oroliga tider blir det extra viktigt att ha en egen matproduktion, och fler och fler människor inser hur betydande landsbygden är för vår matförsörjning, för att skapa nya arbetsplatser och för att locka besökare. Skördefestens verksamhetsledare Ida Segerström-Wester är glad över Ålandsbankens engagemang i evenemangen.

Stöd projekt som höjer Ålands attraktionskraft


"För Ålandsbanken är det viktigt att stödja projekt som höjer Ålands attraktionskraft, vilket i förlängningen leder till fler besökare och arbetsplatser på Åland. Det är även viktigt för oss att vi jobbar för ett mer hållbart samhälle och där är en lokal basnäring av största vikt."  Förklarar Mikael Mörn, direktör för Ålandsbankens affärsområde Åland.

Samarbetet mellan Ålandsbanken och Skördefestens Vänner r.f. ger föreningar, småföretagare, hantverkare, mathantverkare, livsmedelsproducenter, restauranger, caféer och jordbrukare m.fl. möjlighet att välkomna besökare och gäster till sina verksamheter.

“Genom att öppna dörrarna till sina verksamheter skapar de möjlighet för besökare att lära om livet på landet och se det genuina Åland och dess fantastiska landskap. På sikt bygger samarbeten som detta ännu bättre evenemang för Åland och för alla besökare”. Säger Ida Segerström-Wester.

Ålandsbankens samarbete med Skördefestens Vänner r.f. är mer än bara en gemensam strävan efter att stärka lokalsamhället. Det är också en manifestation av deras engagemang för att skydda och bevara den unika skärgårdsnaturen. Genom att främja lokalproducerade produkter och evenemang som Åland Grönskar, bidrar de till en mer hållbar framtid.